Toiminta

4H-toiminta

4H-yhdistyksemme tunnetaan parhaiten kerho- ja harrastetoiminnasta, mutta yhdistyksemme järjestää myös paljon muuta toimintaa. Kerhojen lisäksi toteutamme erilaisia kursseja ja järjestämme monia tapahtumia yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Yhteistyökumppaneina mm. kunta, nuorisotoimi, seurakunta ja koulut.

 

Vapaa-ajanpalvelut

Koululaisten kerho-, harraste- ja loma-ajantoimintojen lisäksi Ilomantsin 4H-yhdistys tuottaa vapaa-aikapalveluja julkisen ja kolmannen sektorin eri toimijoille. 

4H-yhdistys on sitoutunut erityisesti lasten ja nuorten ennaltaehkäisevän työn toteuttamiseen ja mahdollistamiseen.

 

Ilomantsin 4H-yhdistys tarjoaa työpalvelua

Asiakkaita voivat olla sekä yksityiset kotitaloudet kuin myös kolmannen sektorien toimijat(esim. hoito- ja palveluoimijat kodit).  4H-työpalvelu on pääasiassa koulutettujen nuorten tarjoamaa, mutta yhdistyksemme palveluksessa on myös aikuisia eri alojen osaajia, joten voimme tuottaa palveluja monipuolisesti.

Työpalvelumme perustuu kirjalliseen tilaussopimukseen, jonka yksityiskohdista sovitaan palvelusta riippuen joko puhelimitse tai ilmaisen kartoituskäynnin yhteydessä.

4H-yrittäjämme tarjoavat myös näitä palveluita kts.kohta 4H-yritys.

Palveluhinnasto:

Tuntihinta jonka veloitamme työn tilaajalta riippuu työntekijän iästä. Alle 18-vuotiaiden tekemästä työstä tuntiveloitus on 18 € / h ja 18-vuotiaiden ja sitä vanhempien työntekijöiden tekemästä työstä veloitus on  20 € /h. 4H-yhditys veloittaa asiakasta ja hoitaa nuoren palkanmaksun ja työnantajavelvoitteet.

 

Lastenkaitsenta

Harrastusten, kouluttautumisen ja arjen yllättävien menojen vuoksi perheissä on toisinaan lastenhoito-ongelmia. Ilomantsin 4H-yhdistyksestä saa apua tähänkin pulmaan. Yhdistykseltämme voi tilata luotettavaa ja turvallista lastenhoitoapua kotiin. Yhdistyksemme kautta järjestyy myös lapsiparkkitoimintaa juhlatilaisuuksiin ja erilaisten tapahtumien yhteyteen.

Pyrimme järjestämme perheen lapsille aina saman hoitajan.

 

Senioripalvelu

Senioripalvelukurssin käyneet nuoret on koulutettu toimimaan ikäihmisten kotiapuna, ulkoiluapuna tai avustajana muussa tehtävässä. Senioripalvelu on hyvä apu yksin tai tuetusti asuvan vanhuksen arkeen.

Työpalvelua voi tilata myös puoleksi tunniksi, esim. ulkoilua varten. Pyrimme järjestämään asiakkaalle aina saman nuoren, että asiat ja käytännöt sujuvat luontevasti.

 

Dogsitter-palvelu

Dogsitter-palvelu on kätevä apu lomareissujen tai satunnaisten menojen aikana. Ilomantsin 4H-yhdistyksen kautta saat lemmikillesi luotettava ja osaavan hoitajan.Voit ulkolutus- ja ruokinta-avun lisäksi tilata myös pitempiaikaista täyshoitoa lemmikillesi.   Dogsitterin voi pyytää hoitamaan myös muita pieneläimiä.

 

Työllistäminen

4H tukee nuorten työelämävalmiuksia ja työllistymistä tarjoamalla mahdollisuuksia nuorten ensimmäisiin työkokemuksiin. Työllistymisen lisäksi nuoret oppivat  työelämään liittyviä tietoja ja taitoja, sekä yritteliäisyyttä ja omatoimisuutta.

 

 

 

Luna